2013. december 15.
Szerző: Ügyvédi Iroda

 

adózás dubai

Milyen az adózás Dubaiban?

 

Kedves Ügyfeleink!

Hosszas várakozás után végre hatályba lép 2014. október 4-én a Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között a kettős adóztatás elkerülését célzó egyezmény, változatlan tartalommal. Így többek között a Dubaiban vagy Abu-Dzabiban dolgozók a már korábban is ismertetett keretek között, jóval kedvezőbben adózhatnak.

Ha Önt is érinti az adózás Dubaiban és kíváncsi arra, hogy Önre is alkalmazható-e az egyezmény, keressen fel minket!

————

Kedves Ügyfeleink!
A várakozásokkal ellentétben 2014. január 1. napján nem lépett hatályba a Magyarország és az Egyesült Arab Emirátusok közötti kettős adóztatást elkerülő egyezmény (Egyezmény), mivel mindezidáig az Egyesült Arab Emirátusok részéről nem került sor az Egyezményt megerősítő okirat megküldésére és az ezzel kapcsolatos értesítésre (Magyarország ezen kötelezettségének már 2013. októberében eleget tett). Az Egyezmény az azt követő 30. napon lép hatályba, amikor az Egyesült Arab Emirátusok diplomáciai úton értesíti Magyarországot arról, hogy az Egyezmény hatálybalépéséhez szükséges belső követelményeknek eleget tett.

———–

Kedves Ügyfeleink!

Január 1-én hatályba lép a Magyarország és az Egyesült Arab Emirátusok közötti kettős adóztatást elkerülő egyezmény, amely komoly változásokat hozhat mind a Dubaiban, illetőleg a többi emírségben dolgozó munkavállalók, mind a cégek életében. Az egyezmény számos jövedelemtípus esetén meghatározza az adózási szabályokat, ezek közül a két legfontosabbat emeljük ki:

1. Vállalkozások nyereségének adózása:

Az új egyezmény értelmében, ha a vállalkozás a másik államban, egy ottani telephely útján üzleti tevékenységet fejt ki, akkor a vállalkozás nyeresége megadóztatható a Dubaiban (vagy más emírségekben) is, de csak olyan mértékben, amilyen mértékben az ennek a külföldi telephelynek tudható be. Ügyfeleink így a nyereségük egy részét a kedvező dubai adózási szabályok szerint adózhatják le.

2. Munkabér adózása

Az új egyezmény alapján lehetőség nyílik arra, hogy munkája után csak Dubaiban adózzon.
A fizetés és a bér, amelyet az egyik államban belföldi illetőségű személy munkaviszony alapján kap, csak ebben az államban adóztatható, kivéve, ha a munkát a másik államban végzi, mert akkor ott adózik.
Az a díjazás, amelyet az egyik államban belföldi illetőségű személy a másik államban végzett munkára tekintettel kap, csak az első államban adóztatható, ha:
– a személy a másik államban nem tartózkodik egyfolytában vagy megszakításokkal összesen 183 napnál hosszabb időszakot, és
– a díjazást olyan munkaadó fizeti, vagy azt olyan munkaadó nevében fizetik, aki nem belföldi illetőségű a másik államban.

Amennyiben további információkra van szüksége az adóoptimalizálással kapcsolatban, vagy egyéb adóztatási szabályok iránt érdeklődik, forduljon bizalommal szakértő csapatunkhoz.

Vegye fel a kapcsolatot irodánkkal, kérje kollégáink segítségét!

Székhely: 1117 Budapest, Váli utca 4.
Mobil: +36 20 993-5371
Telefon: +36 1 786 2003
Hétköznap 9-18 között
E-mail: office@madarassy-legal.com
Kövessen minket a Facebookon is!