2016. november 23.
Szerző: Ügyvédi Iroda

munkavédelmi képviselő

Önnek legalább 20 munkavállalója van? És nincs munkavédelmi képviselője? Akkor bizony komoly munkaügyi bírságot kockáztat. Egy friss jogszabály módosítás folytán ugyanis kötelezővé vált a munkavédelmi képviselő megválasztása. Kerülje el a súlyos munkaügyi bírságot! Irodánk segítséget nyújt ebben.

A munkavédelemről szóló törvény július 8-tól hatályos módosítása szerint a legalább 20 főt foglalkoztató munkáltatónál is kötelező a munkavédelmi képviselő megválasztása. A választás lebonyolítása és a feltételek biztosítása a munkáltató kötelezettsége.  

A munkavédelmi képviselő ellenőrzi a munkahelyen a biztonságos munkavégzéshez szükséges körülmények fennállását, ennek megfelelően a munkáltatónak is fontos érdeke, hogy megválasztására szabályszerűen sor kerüljön. Bár a legtöbb munkáltató idegenkedik a hasonlóan sok papírmunkával járó döntések meghozatalától, fontos tudni, hogy egy esetleges munkahelyi balesetet követő vizsgálat során döntően befolyásolhatja a munkáltató felelősségét az, ha elmulasztott munkavédelmi képviselő megválasztásáról gondoskodni.

Ha Ön is 20-50 számú munkavállalóval rendelkezik és eddig nem került sor a tisztség betöltésére, mindenképpen javasoljuk, hogy tegyen lépéseket a választások megszervezésére.
Amennyiben a törvénymódosítás folytán az Ön cége is annyi munkavállalót foglalkoztat, hogy a kötelező esetkörbe tartozik és el szeretné kerülni az ezzel járó papírmunkát, keresse fel irodánkat; számunkra néhány óra munka az, ami Önnek akár több napját is felemésztheti!

Vegye fel a kapcsolatot irodánkkal, kérje kollégáink segítségét!

Székhely: 1117 Budapest, Váli utca 4.
Mobil: +36 20 993-5371
Telefon: +36 1 786 2003
Hétköznap 9-18 között
E-mail: office@madarassy-legal.com
Kövessen minket a Facebookon is!