2017. június 30.
Szerző: DYB

Nyár végéig még egy fontos adminisztratív lépés vár a cégekre, a kötelező cégkapu szolgáltatásra ugyanis augusztus 31. napjáig kell regisztrálni. Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény alapján minden gazdálkodó szervezet köteles bejelenteni az ügyintézési rendelkezésének nyilvántartásába az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló elérhetőségét – röviden: cégkapuját.

kötelező cégkapu

A törvényi rendelkezés célja, hogy a jogi személyek ügyintézése fokozatosan áttérjen a megszokott papíralapúról az elektronikus formára. Jelenleg is van mód erre, azonban csupán a cégvezető személyes ügyfélkapuján keresztül, ami jelenleg furcsa helyzetet eredményez. Eddig ugyanis – amennyiben az ügyvezető regisztrált az ügyfélkapujával a cég nevében is – egy helyre érkeztek az adott céget érintő hivatalos iratok és cég képviselőjének magánjellegű információi. Így az adminisztratív teendőket az érintett személy csak akkor tudta átadni beosztottjának, ha egyúttal beletörődött, hogy az alkalmazott betekintést nyerhet a nyilvántartott kórelőzményeibe is.

A mostani változás lényege, hogy az ügyfélkapu mintájára a cégeknek is legyen „saját bejáratú” hivatalos felülete, a cégkapu. A kötelező cégkapu talán legfontosabb szerepe a jövőben az lesz, hogy fokozatosan átvegye a hivatalos kommunikációs csatorna szerepét a cégek és az állam között, azaz hogy az eddig postán érkező küldemények helyett lehetőséget biztosítson – és esetenként kötelezettséget keletkeztessen – a cégeknek arra, hogy a gyorsabb és egyszerűbb, valamint korszerűbb elektronikus kapcsolattartást válasszák.

Bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy minek bonyolítani a dolgot, ha már úgy is a céges kommunikáció nagy része e-mail útján zajlik? A válasz az, hogy a törvényhozó a kötelező cégkapuval fokozatosan ki szeretné váltani a – sok esetben lassú és bizonytalan – postai kézbesítést hivatalos iratok esetén, azonban meg szeretné tartani a postai tértivevény által biztosított előnyöket is, azaz annak igazolhatóságát, hogy egy adott küldemény mikor lett feladva és mikor került átvételre.

Egyelőre nem világos, hogy mi a következménye annak, ha a cég az augusztusi határidőt elmulasztja, de hosszú távon egyébként sem lehet elkerülni a regisztrációt, mivel az minden gazdálkodó szervezetnek kötelező lesz, a gazdasági társaságokon túl például az alapítványoknak és egyéni vállalkozóknak is.

Ügyvédi irodaként már van némi rálátásunk az elektronikus kapcsolattartásra, hiszen 2016 óta használunk hasonló rendszert az elektronikus pereskedés során, tapasztalatainkat pedig örömmel osztjuk meg ügyfeleinkkel is. Általános cégjogi tanácsadásért, vagy a kötelező cégkapura vonatkozó személyre szabott tájékoztatásért keresse irodánkat bizalommal!