2013. február 21.
Szerző: Ügyvédi Iroda

2013. márciusa óta újabb tevékenységek váltak bejelentés, illetve engedély kötelessé. Ezt a szabályt a Kormány 57/2013. (II. 27.) Korm. Rendelete tartalmazza, amely alapján sok, a mindennapi tevékenységi körbe tartozó tevékenységgel kapcsolatban keletkezik teendő. Ennek megfelelően érdemes újra megvizsgálni, hogy ipari tevékenység esetén a telephelyek a megfelelő engedéllyel rendelkeznek-e (már az új kormányrendelet tükrében is).

 

A rendelet alapján a jegyző helyszíni szemle során jogosult ellenőrizni, hogy a telephelyeken milyen tevékenység folyik, az bejelentésre/engedélyeztetésre került-e, illetőleg azt az előírtaknak megfelelően végzik-e. A jegyző megfelelő határidő kitűzésével kötelezheti a telepengedély jogosultját meghatározott átalakítások vagy változtatások elvégzésére, illetve intézkedések megtételére. A jegyző, amennyiben megállapítja, hogy az adott tevékenység a telepen nem végezhető, az ipari tevékenység végzését megtiltja és a telepet bezáratja.

 

Az alábbi linkre kattintva megtalálható a rendelet szövege, amelynek melléklete tartalmazza az engedély/bejelentés-köteles tevékenységek listáját.

http://jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=159622.623808

Vegye fel a kapcsolatot irodánkkal, kérje kollégáink segítségét!

Székhely: 1117 Budapest, Váli utca 4.
Mobil: +36 20 993-5371
Telefon: +36 1 786 2003
Hétköznap 9-18 között
E-mail: office@madarassy-legal.com
Kövessen minket a Facebookon is!